https://rdnoelturismo1g.blogspot.com 
+ de 100.000 personas reunidas en Itaewon área que rodea a Itaewon-dong Yongsan-gu Seúl Corea del Sur    
156 muertos jovenes media 20 años 22 extranjeros +100 heridos 

GPN URGENTESSS DE GPN NOTICIAS NEWS
.

.
.

Lent rescat de més de 1.300 persones en un creuer avariat a la costa de Noruega

El creuer, que feia la ruta Bergen-Londres, es veu afectat per les males condicions meteorològiques que hi ha a la zona en aquests moments
Redacció  Actualitzat 
Més de 1.300 persones a la deriva en un creuer avariat a la costa de Noruega (Reuters)
El Viking Sky avariat a la costa de Noruega (Reuters)
A Noruega, més de 1.300 passatgers d'un creuer de luxe han de ser rescatats perquè el vaixell on viatgen s'ha espatllat i va a la deriva. Es tracta d'un creuer de la companyia Viking Ocean Cruises. El vaixell es troba a prop de la costa d'Hustadvika. L'operatiu de rescat està en marxa i ja s'han portat 155 persones a terra amb helicòpters. L'evacuació continuarà durant la nit.
El principal centre de rescat de Noruega ha explicat a Twitter que l'operatiu d'evacuació està en marxa i han enviat embarcacions i cinc helicòpters per evacuar els passatgers. També explica que s'està treballant per aconseguir posar en funcionament algun motor:

Les autoritats noruegues informen que han rebut la petició d'auxili a primera hora de la tarda i ara treballen per rescatar els passatgers. Hi havia 1.373 a bord, de les quals 915 són passatgers. La majoria són dels Estats Units i el Regne Unit.
En un comunicat a Reuters, la companyia Viking Cruises ha explicat que:
"La nostra primera prioritat era la seguretat i el benestar dels nostres passatgers i la nostra tripulació i, en aquesta estreta col·laboració amb la Guàrdia Costera Noruega, el capità ha decidit evacuar tots els passatgers del vaixell en helicòpter."
Cada helicòpter pot transportar com a molt 20 passatgers, per tant, el rescat està sent lent. Tot i això, el vaixell s'ha pogut ancorar prop de la costa i ja no navega a la deriva.
El creuer, que es troba a la costa oest noruega, es veu afectat per les males condicions meteorològiques que hi ha a la zona en aquests moments, tal com ensenya aquesta companyia de rescat.

Un dels passatgers, John Curry, ha explicat a l'emissora pública NRK què ha passat en el moment en què s'ha aturat el motor del vaixell:
"Estàvem dinant quan tot va començar a tremolar. Els vidres de les finestres es van trencar i va entrar aigua. Només hi havia caos. Prefereixo oblidar el viatge en helicòpter... No ha sigut divertit."
Alguns passatgers han pogut enviar imatges de l'interior del vaixell on es veu com els mouen les onades:

La Creu Roja ha enviat 60 voluntaris per arribar a les tasques de rescat. A més, les autoritats noruegues han establert un centre d'acollida en un pavelló esportiu prop de la costa al municipi de Fræna.

Com es veu a les imatges, el creuer està relativament a prop de la costa, aproximadament a dos quilòmetres. 
Mapa de la posició actual del creuer avariat

Es tracta d'una zona on la navegació és complexa, ja que hi són freqüents els vents i els corrents marins. Tant és així, que les autoritats noruegues han  previst construir un túnel perquè les embarcacions transitin a través d'una muntanya costanera i no els calgui navegar per alta mar. El projecte, pensat per a naus més petites, està aturat per falta de finançament.

El vaixell és el Viking Sky, un creuer de luxe que fa la ruta de Bergen a Londres. Havia d'arribar el 26 de març a la capital anglesa.

Un segon vaixell de càrrega també ha patit una avaria al motor i la seva tripulació, formada per 9 persones, també ha hagut de ser evacuada amb els helicòpters. Aquest fet encara ha fet més lent el transport aeri dels passatgers del creuer.
.
.