https://rdnoelturismo1g.blogspot.com 
+ de 100.000 personas reunidas en Itaewon área que rodea a Itaewon-dong Yongsan-gu Seúl Corea del Sur    
156 muertos jovenes media 20 años 22 extranjeros +100 heridos 

Alimentos para blindar el páncreas

Una alimentación rica en frutas y verduras, pobre en proteínas y grasas animales y con un aporte alto de vitamina D protege este órgano, cuya función es vita


Actualizado:
Aunque su función es imprescindible para la digestión y fundamental para la vida, el páncreas es un gran desconocido para la mayor parte de la población. Su función más popular es la de controlar el azúcar en sangre mediante la producción de la insulina, pero tiene otro cometido, menos conocido, pero vital: produce las enzimas que permiten digerir los alimentos y absorber los nutrientes.
Son como dos órganos en uno. «Si el páncreas no funciona bien no aprovechamos los nutrientes de la comida y esto produce déficits nutricionales, que son un factor de riesgo muy importante para el infarto, las fracturas óseas, las infecciones, y se asocia con un mayor riesgo de mortalidad», explica a ABC el doctor Enrique Domínguez-Muñoz, jefe del Servicio de Aparato Digestivo del Hospital Clínico Universitario de Santiago y experto de laFundación Española del Aparato Digestivo (Fead).
Más de 30.000 personas son diagnosticadas cada año en España de una enfermedad relacionada con el páncreas (unos 25.000 casos depancreatitis aguda, 2.000 pacientes de pancreatitis crónica y 6.000 nuevos casos de cáncer de páncreas). En su mayoría, son patologías graves, con un tratamiento limitado y mortalidad elevada si el diagnóstico no es precoz.

Un órgano «oculto»

El problema es que la situación de este órgano en el cuerpo, oculto tras el estómago, provoca confusión en los pacientes, ya que cuando produce dolor, molesta en la boca del estómago y suele confundirse con problemas gástricos. «Cuando el paciente llega al médico ya está en fases con síntomas preocupantes y es tarde», advierte el doctor Domínguez-Muñoz, que destaca la importancia de conocer las señales de alarma: un dolor de estómago que bien va hacia la espalda o no responde al tratamiento habitual con protectores gástricos, alteraciones de la digestión, diarreas frecuentes, hinchazón abdominal o pérdida de peso involuntaria.
El difícil diagnóstico y el mal pronóstico de un páncreas enfermo cuando no se detecta a tiempo pone de relieve la importancia de la prevención. La dieta y el estilo de vida juegan un papel fundamental en el cuidado de este órgano que se «esconde» detrás del estómago. Hay dos tóxicos clave: el alcohol y el tabaco. «Con el alcohol sabemos que a mayor consumo mayor riesgo, pero eso no significa que una persona que bebe de forma moderada no tenga un riesgo. La sensibilidad del páncreas es muy variable de unas personas a otras», apunta el experto de la Fead. Y con el tabaco pasa lo mismo.«Nuestra recomendación es alcohol y tabaco, cero», aconseja.
En cuanto a la dieta, una alimentación rica en frutas y verduras, pobre en proteínas y grasas animales (carnes rojas) y con un aporte alto de vitamina D protege este órgano. También es importante huir del sedentarismo. «Una persona que lleve una vida sana, evite el sobrepeso y haga ejercicio físico regular reduce mucho el riesgo de sufrir un cáncer de páncreas», avisa el doctor.

Asimismo, advierte del déficit de vitamina D en la población española por «la moda de evitar los lácteos».«Son la fuente fundamental de vitamina D. No se puede vivir sin lácteos porque necesitamos ese aporte», asegura. Por ello, si se tiene realmente una intolerancia a la lactosa, recomienda comer yogures y quesos, donde el ácido láctico está fermentado. Y en caso de optar por leches desnatadas, deben estar suplementadas con esta vitamina. El experto de la Fead destaca también la importancia de incrementar la ingesta de antioxidantes en nuestra dieta. Los podemos encontrar, por ejemplo, en frutas y verduras, legumbres, aceite de oliva, frutos secos o el té verde. Este último, asegura el experto, «se lo recomendamos a todos los pacientes con problemas de páncreas».
MADRID

La Junta Electoral autoritza una entrevista de TV3 a Junqueras divendres vinent

En canvi, la JEC denega la possibilitat de fer un debat entre els alcaldables a Barcelona de JxCat i ERC, Joaquim Forn i Ernest Maragall
Actualitzat
TEMA:
ELECCIONS EUROPEES 26M
La Junta Electoral autoritza una entrevista de TV3 a Junqueras divendres vinent
Junqueras, durant una roda de premsa per videoconferència des de Soto del Real, durant la campanya de les eleccions generals (ACN)
La Junta Electoral Central autoritza el candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions europees del 26 de maigOriol Junqueras, a una entrevista de 30 minuts per videoconferència amb TV3, el divendres dia 24 de maig a la tarda. L'entrevista, feta pel periodista Xavier Graset, s'emetrà al vespre en el programa "Més 324", en el marc de les entrevistes d'aquests dies a candidats al Parlament Europeu.
La de TV3 és una de les cinc entrevistes que la JEC autoritza aquests dies a Junqueras i Raül Romeva. A més, també dona el vistiplau a la participació en cinc actes electorals.
Joaquim FornJosep Rull i Jordi Turull, de Junts per Catalunya, la Junta Electoral els autoritza a una entrevista i cinc actes electorals durant la segona setmana de campanya.

Forn, Rull i Turull, durant una reunió al Departament de Territori l'estiu de 2017, quan encara eren consellers (ACN)


Denegat un debat Forn-Maragall
Aquest mateix dijous, la JEC ha denegat la possibilitat de fer un debat entre els alcaldables a Barcelona de JxCat i ERC, Joaquim Forn i Ernest Maragall, tal com havien demanat els republicans.
A més, també prohibeix els actes que Esquerra i JxCat havien sol·licitat per dimecres i dijous de la setmana que ve perquè són dies en què se celebrarà judici al Suprem. A JxCat també li denega la participació divendres vinent en un acte perquè resulta "incompatible amb el règim general d'horari" de la presó de Soto del Real.
A Junqueras, li deneguen sortir del centre penitenciari per participar en un debat electoral a Televisió Espanyola. També sobre RTVE, la Junta no autoritza una entrevista als candidats de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín, a la corresponsalia de Brussel·les, perquè creu que "la circumstància que un candidat es trobi voluntàriament fora del territori nacional per eludir l'acció de la justícia no constitueix causa justificada per proporcionar un tractament diferenciat".
ARXIVAT A:
ELECCIONS EUROPEES 26MERCORIOL JUNQUERASELECCIONS MUNICIPALS 26M
SANT JOAN DESPÍ

Catalunya compleix per primer cop tots els objectius d'estabilitat fiscal

Complir el nivell de dèficit que va impulsar Montoro supera el primer escull per al retorn de la paga extra pendent dels funcionaris o per plantejar la jornada de 35 hores a la funció pública
Pilar AbrilActualitzat
TEMA:
FINANÇAMENT AUTONÒMIC
Bitllets d'euro (Pixabay)
Bitllets d'euro (Pixabay)
Per primer cop des que es va aprovar la llei d'estabilitat pressupostària, l'any 2012, Catalunya compleix amb els tres objectius que marca la norma: dèficit, deute públic i regla de despesa.
Segons ha certificat el Ministeri d'Hisenda, el 2018 ha estat el primer en què la regla de despesa s'ha ajustat al previst: un 1,6%, molt per sota del límit del 2,4%. La regla de despesa, impulsada pel llavors ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, impedeix que la despesa creixi per sobre d'un indicador determinat.
Els aleshores secretari i ministre d'Economia, Pere Aragonès i Cristóbal Montoro, durant el Consell de Política Fiscal i Financera del desembre del 2016 (ACN)

Un cop complerta aquesta regla fiscal, se supera el principal escull que hi havia perquè el govern pugui tornar als treballadors públics el 30% de la paga extra del 2013, que quedava pendent. També obre la porta, com ja estan fent algunes comunitats autònomes, a plantejar la jornada laboral de 35 hores a la funció pública, com reclamen els sindicats.
Pel que fa als altres objectius, el de deute es complia des de l'any 2016, i el de dèficit, des del 2017. Precisament, això, juntament amb la reducció dels terminis de pagament als proveïdors, ha permès a la Generalitat deixar de finançar-se a través del Fons de Liquiditat Autonòmic, elFLA, i fer-ho amb el Fons de Facilitat Financera, que implica menys controls per part d'Hisenda.
Menys burocràcia
De fet, el compliment dels tres objectius d'estabilitat fiscal es tradueix, d'entrada, en menys paperassa, ja que la conselleria deixa d'estar obligada, per exemple, a enviar anualment els seus plans economicofinancers, que després havia d'aprovar el ministeri. Segons el Departament d'Economia, implica, per tant, "més sobirania financera i més credibilitat de les finances catalanes als mercats internacionals".
El que es manté invariable són els controls reforçats que va imposar Montoro el 2015, per impedir que es destinessin diners públics al referèndum. Uns controls que, de moment, l'actual ministra d'Hisenda en funcions no s'ha plantejat aixecar.
Andalusia, Múrcia i València, les que més incompleixen
Pel que fa a les altres comunitats, la major part han millorat el seu compliment dels objectius. Andalusia és l'única que supera el límit de deute i una de les quatre que incompleixen també la regla de despesa, juntament amb les Balears, Múrcia i València. Aquestes dues últimes són les úniques que han sobrepassat l'objectiu de dèficit. Són, casualment, les més perjudicades per l'actual model de finançament, que ja s'hauria d'haver reformat fa cinc anys.
ARXIVAT A:
FINANÇAMENT AUTONÒMIC

VÍDEOS DESTACATS

ÀUDIOS DESTACATS