Puigdemont farà campanya a les europees: "En algun moment serem restituïts"

Puigdemont, Comín i Ponsatí han fet una roda de premsa a Brussel·les acompanyats de l'advocat Gonzalo Boye, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la periodista Bea Talegón
Redacció  Actualitzat 
TEMA:
 
CARLES PUIGDEMONT
Carles Puigdemont farà campanya per les eleccions europees independentment de quina sigui la decisió de la justícia espanyola sobre la seva candidatura Lliures per Europa. En una roda de premsa conjunta dels tres candidats vetats per la Junta Electoral, el 130è president de la Generalitat ha explicat que no els poden apartar de la campanya i que confia que els acabaran restituint:
"Hi haurà un moment que serem restituïts. Ens poden apartar d'una llista i d'un paper. No de la campanya."
Tot i això, Puigdemont reconeix que aquest no és "el punt de partida" que haurien volgut perquè hi ha "dificultats i manca de recursos".
Puigdemont creu que la decisió del jutjat "tindrà un impacte en les eleccions europees".
A Puigdemont, Comín i Ponsatí els han acompanyat l'advocat Gonzalo Boye, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la periodista Bea Talegón. Les tres persones que els van substituir a les llistes per a les eleccions europees després que la Junta Electoral Central va decidir excloure'ls en resposta als recursos presentats per PP i Ciutadans.
Boye ha defensat que la Fiscalia ha reprès "el camí de la legalitat i ha reconegut que s'han vulnerat drets fonamentals". L'advocat, però, no vol especular amb la decisió que prendrà la justícia:
"Esperem no haver d'arribar al Tribunal Constitucional, ens fa vergonya aliena. Volem garantir que exerceixen plenament com a eurodiputats."
L'exconseller de Salut Toni Comín ha situat la decisió sobre la candidatura de Lliures per Europa en el combat entre democràcia i autoritarisme a Europa:
"La UE es funda per impedir que l'autoritarisme s'imposi. Ara vivim un combat europeu contra la regressió democràtica."
Comín defensa que si alguna llista "expressa que està en joc la democràcia" és la que encapçala Carles Puigdemont:
"Encara tenim més ganes de lluitar."
Clara Ponsatí també s'ha mostrat segura de la victòria final:
"Aquest és un combat que guanyarem, no només en benefici d'aquesta candidatura, sinó de tota la ciutadania. Perillen les bases de la democràcia."
ARXIVAT A:
 
CARLES PUIGDEMONT TONI COMÍN CLARA PONSATÍ ELECCIONS EUROPEES 26MPROCÉS CATALÀ