Puigdemont celebra la "primera victòria judicial en camp contrari"

El president Puigdemont es mostra satisfet d'haver guanyat el primer pols a la justícia espanyola, denuncia l'intent d'alterar el procés electoral i lamenta haver hagut de lluitar per uns drets que considera obvis
Redacció  Actualitzat 
TEMA:
 
CARLES PUIGDEMONT
Comin, Puigdemont i Boye en una roda de premsa a Brussel·les
Comin, Puigdemont i Boye en una roda de premsa a Brussel·les
"Primera victòria en camp contrari". Així ha qualificat el president Puigdemont la decisió del Tribunal Suprem, que ha retornat el cas a la justícia ordinària, i ha deixat clar que tant ell com els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín poden ser candidats a les eleccions europees.
El president Puigdemont es mostra satisfet d'haver guanyat el primer pols a la justícia espanyola. En una roda de premsa a la seu de JxCat, Puigdemont ha denunciat un intent d'alterar el procés electoral, i ha expressat que és impropi d'una democràcia.
"Hem assistit a un intent vergonyós d'alterar un procés electoral. És impropi d'una democràcia. No hauríem hagut d'estar lluitant per això. Això es fa en altres països que no passen la prova de la democràcia."
Puigdemont, demana ara el vot a la ciutadania per passar de ser "elegible" a "elegit".
"Que abandonin tota esperança els que creguin que ens venceran retorçant el dret."
L'advocat de l'expresident, Gonzalo Boye, ha avançat que una vegada la justícia els doni la raó, utilitzaran "tots els instruments jurídics" per exigir "responsabilitats" davant d'uns fets "tan greus".
Boye preveu que aquest dilluns se'ls comuniqui una resolució favorable per part del jutjat de Madrid. Segons Boye, ara s'ha "netejat" el terreny perquè la gent pugui votar Puigdemont, Comín i Ponsatí amb l'objectiu que surtin escollits i puguin obtenir la immunitat.
"La feina jurídica es premia amb aplaudiments; la política s'ha de premiar amb vots."
Preguntat sobre si interposaran una querella, l'advocat de Puigdemont ha garantit queestudiaran "tots els escenaris" i que utilitzaran tots els instruments jurídics per exigir responsabilitats "en el moment que toqui".
ARXIVAT A:
 
CARLES PUIGDEMONT PROCÉS CATALÀ ELECCIONS EUROPEES 26M JXCATTRIBUNAL SUPREM

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS