Pedro Sánchez rep Pablo Iglesias en la ronda de contactes per a la investidura

El líder de Podem ja ha manifestat la seva voluntat de formar un govern de coalició amb els socialistes
TEMA:
ELECCIONS 28A
Pedro Sánchez rep Pablo Iglesias en la ronda de contactes per a la investidura
Pablo Iglesias, a l'arribada a la Moncloa
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, rep aquest dimarts a la tarda a la Moncloa el líder Podem, Pablo Iglesias, en el marc de la ronda de contactes encetada pel candidat socialista de cara a la investidura i la formació del nou govern.
A les eleccions del 28A, Unides Podem es va quedar en quarta posició amb 42 diputats, 29 menys que els que tenia en l'anterior legislatura. Tot i que la suma amb diputats del PSOE no arriba a la majoria absoluta, la possible coalició d'esquerres és un dels escenaris més apuntats de cara a la nova legislatura.
De fet, la mateixa nit electoral, Iglesias ja feia una crida a Pedro Sánchez fer constituir un govern d'esquerres.

Carbasses de PP i C's
La trobada amb Iglesias és la tercera d'aquesta ronda de converses. Anteriorment Sánchez havia rebut el líder del PP, Pablo Casado, i el de Ciutadans, Albert Rivera, que ja han avançat que li negaran el suport de cara a la seva investidura.
En la seva trobada amb Sánchez, Pablo Casado va suggerir al candidat socialista que busqués el suport de Ciutadans, amb qui sumaria majoria absoluta, però que en cap cas depengués dels independentistes.
El líder de la formació taronja no recull el guant de Pablo Casado i es ratifica en el posicionament previ a les eleccions de no donar suport al futur govern socialista. Rivera, això sí, ha ofert a Sánchez els vots de Ciutadans per tornar a aplicar de forma immediata l'article 155 a Catalunya.


ARXIVAT A:
ELECCIONS 28APEDRO SÁNCHEZPABLO IGLESIAS