BUDAPEST

Almenys set persones moren en el naufragi d'un vaixell turístic al Danubi

Els equips de rescat encara busquen una vintena de desapareguts en les aigües del riu, crescut per les pluges
RedaccióActualitzat
Equips d'emergència en el lloc del naufragi del vaixell turístic Hableány (Efe/Peter Lakatos)
Almenys set turistes de Corea del Sud han mort aquest dimecres a la nit a Budapest quan el vaixell amb què navegaven pel riu Danubi ha naufragat.
Tot apunta que el creuer fluvial Hableány, de 26 metres d'eslora, dues cobertes i amb una capacitat de 60 passatgers, es va enfonsar cap a les 9 del vespre després de xocar amb un altre vaixell turístic de major envergadura, el Viking Sigyn, quan navegaven a prop del Parlament.
El naufragi ha passat entre el pont de Margarita, el més cèlebre de la capital hongaresa, i el de les Cadenes, que uneix Buda amb Pest.

Detall del creuer Viking Sigyn amb marques de l'impacte amb el Habléany (Efe/Zoltan Mathe)

Un portaveu de l'empresa Panorama Deck, propietària del vaixell, ha declarat a la televisió pública M1 que l'embarcació no tenia cap problema tècnic i que desconeixen les causes de l'accident.
"Era una visita turística rutinària. No sabem què ha passat. Les autoritats ho estan investigant. L'única cosa que sabem és que s'ha enfonsat ràpidament."

A bord del Hableány hi viatjaven 30 turistes sud-coreans, tres guies de la mateixa nacionalitat i dos tripulants hongaresos.
Un portaveu dels serveis d'emergències mèdiques ha informat que hi ha set persones rescatades amb vida i hospitalitzades,  i que estan estables. Hi hauria fins a 19 desapareguts.

Els equips d'emergència encara busquen una vintena de desapareguts (Efe/Peter Lakatos)

Els equips de rescat encara treballen en el Danubi. Aquests dies el riu baixa crescut i amb un corrent més fort a causa de les pluges, que segons la previsió meteorològica han de continuar. La temperatura de l'aigua és d'entre 10 i 15 graus.

La policia investiga a bord del creuer fluvial Viking Sigyn, que hauria topat amb el vaixell enfonsat (Efe/Peter Lakatos)

L'ambaixada sud-coreana a Hongria ha posat en marxa un dispositiu especial. El president Moon Jae-in ha demanat que "es despleguin tots els recursos disponibles".
El secretari d'Estat de Sanitat hongarès, Ildiko Horvath, ha expressat les seves condolences a les famílies de les víctimes.