El Parlament Europeu suspèn l'acreditació provisional dels eurodiputats espanyols

Actualitzat
TEMA:
ELECCIONS EUROPEES 26M
El president del Parlament Europeu, el conservador italià Antonio Tajani, ha donat l'ordre de suspendre el procés d'acreditació dels eurodiputats espanyols i revocar les credencials que ja havia s'havien concedit.
Tajani fa cas així de la petició conjunta que li van fer el PSOE, PP i Ciutadans d'aturar el procés d'acreditacions fins que no rebés la llista oficial d'eurodiputats electes a Espanya.
Els tres partits van fer la petició després que aquest dimecres els eurodiputats electes de Junts per Catalunya Carles Puigdemont i Toni Comín no van poder recollir les seves acreditacions provisionals.


 
-- Estem treballant per ampliar aquesta informació --




Carles Puigdemont i Toni Comín han fet arribat una queixa formal al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al secretari general de la cambra, Klaus Welle, pel tracte, al seu entendre, discriminatori rebut ahir, quan no els van deixar entrar per començar els tràmits per exercir d'eurodiputats.
Els representants legals de Puigdemont i Comín han enviat cartes  als màxims responsables de l'eurocambra on se'ls demana la llista amb els noms dels eurodiputats que tenien els serveis de seguretat a l'entrada i la documentació on consti per què se'ls va prohibir entrar. També han fet arribar una queixa formal a la Defensora del Poble europea.
ARXIVAT A:
CARLES PUIGDEMONTELECCIONS EUROPEES 26M