https://rdnoelturismo1g.blogspot.com 
+ de 100.000 personas reunidas en Itaewon área que rodea a Itaewon-dong Yongsan-gu Seúl Corea del Sur    
156 muertos jovenes media 20 años 22 extranjeros +100 heridos 

28A GENERALS 2019: CONGRÉS (ESCONS)

176 esconsTotal: 350ESPANYA. GENERALS 2019PSOE123 diputatsPP66 diputatsCs57 diputatsPODEM42 diputatsVOX24 diputatsERC15 diputatsJxCAT7 diputatsPNB6 diputatsEH BILDU4 diputatsCC-PNC2 diputatsNA+2 diputatsCOMPROMÍS1 diputatsPRC1 diputats1/6

 EN DIRECTE

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botonsEngegar/AturarSilenciarPujar el volumDisminuir el volumInstruccions per interactuar amb el player
imatge
MINUT A MINUT
  •  
    Desconvocatòria de la concentració L'advocada de l'Estat Rosa María Seoane pregunta sobre el moment en què Sànchez i Cuixart van decidir donar per acabada la manifestació: 
    "Sànchez i Cuixart em van explicar que anaven a desconvocar i em van demanar que els acompanyés a un escenari a mi i a altres diputats. Mai m'havien xiulat tant dalt d'un escenari."
  •  
    Possibles sortides de la secretària judicial Llach explica que van buscar diputats perquè pogués sortir la lletrada de l'administració de Justícia barrejada entre la gent: "Vam intentar que la secretària judicial sortís enmig dels diputats i no havia de passar res."
  •  
    "No vaig veure cap acte de violència contra els vehicles" "A les nou del matí ja hi havia diversos centenars de persones concentrades el davant la Conselleria d'Economia", explica Llach sobre la seva arribada el 20S a la manifestació a la seu d'Economia. Continua el relat sobre la seva particiació a l'acte: "Cap a les deu, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart demanaven als ciutadans que tot es fes pacíficament. Em van demanar que intervingués perquè soc popular."

    Llach diu que "hi havia una massa de periodistes a sobre els vehicles de la Guàrdia Civil", que després van ocupar manifestants, i que en cap moment va veure ningú fent cap acte de violència contra els vehicles. Manté que el pes dels periodistes i la gent al damunt havien pogut fer malbé els cotxes.
  •  
    Llach protesta per haver de respondre a Vox Marchena no permet a Ortega Smith que pregunti al testimoni sobre la seva afiliació política ni ideologia política.

    Lluís Llach contesta a Vox que coneix Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i que el 20S vaig parlar amb ells, i a continuació protesta per haver de contestar a aquesta part:
    "Com a ciutadà homosexual independentista estic en desacord amb el fet que em faci preguntes Vox."
    El president del Tribunal li respon:
    "Aquestes afirmacions que fa, que són respectables, desborden el sentit de la seva citació i el sentit del seva presència aquí."


     
  •  
    Lluís Llach seu al Suprem per declarar És el torn del testimoni de Lluís Llach, exdiputat de Junts pel Sí present a la concentració de la Conselleria d'Economia el 20S. Declara que l'uneix una profunda amistat amb alguns dels acusats.

    L'interroga Javier Ortega Smith, advocat de l'acusació popular de Vox.
     
  •  
    "No vaig veure que cap agent resultés ferit" Respon la diputada del Quebec a pregunta de l'acusació popular de Vox. Acaba l'interrogatori.
  •  
    Massé afirma que coneixia la prohibició de la votació
    "Sí que era conscient que el referèndum estava prohibit pel Constitucional i sabia que hi havia una ordre de tancar els centres i requisar el material electoral. Sí que era conscient que es votava amb cens universal."
     
  •  
    Invitació de la CUP, però acompanyada per l'AMI Massé, a preguntes de la fiscal Consuelo Madrigal, manté que la invitació de venir l'1 d'octubre a Catalunya era de la CUP, però assegura que qui la va acompanyar pels diferents col·legis electorals va ser l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI). Explica també que no va elaborar cap informe oficial perquè tampoc ho havia de fer, però, en canvi, afirma que sí que ha explicat en diverses entrevistes el que va veure.
  •  
    Por de la gent a la violència exercida per la policia La diputada del Quebec Manon Massé afirma:
    "La gent tenia por del que pogués passar. Tenien por que s'exercís la violència contra ells i també por de no poder votar. Jo vaig veure un poble català emocionat, no-violent i pacífic, i vaig veure les imatges violentes de la Policia Nacional, però no en persona."
  •  
    "L'1-O em va frapar la gran presència de gent" Massé explica quines escoles electorals va visitar l'1 d'octubre. Va estar a Vic, a Gurb i a Barcelona. Sobre l'actitud de la gent, assegura: 
    "Un cosa que realment em va frapar va ser la gran presència de gent a fora de les escoles electorals que esperaven l'obertura. Es veia la gent contenta, cantant i cridant. També vaig veure que hi havia un cert temor de la gent a no poder votar quan van començar a circular imatges de violència. Però es veia l'actitud de la gent molt determinada a votar, tant dels que estaven a favor de la independència com dels que no, tot i saber que era un acte de desobediència civil."
     

VÍDEOS DESTACATS

ÀUDIOS DESTACATS

INSTAGRAM 324CAT